19 oct 2022

Campanya explicativa sobre els carrers bici

Hem editat un díptic per defensar els carrers bici i reclamar la pacificació de carrers per a bicicletes i també per a vianants. Una pacificació imprescindible però que no s’està produint a molts punts del poble on és necessari.

El díptic es distribuirà en campanyes i esdeveniments, i durant l’assemblea anual de Cardedeu Vital. De moment s'ha fet arribar al veïnat que va protestar per un possible carrer bici a la zona del carrer Sant Josep Oriol. Cardedeu Vital considera que el concepte potser no va ser prou ben explicat o ben entès.


La solució del carrer bici és òptima per pacificar molts barris i carrers del municipi. Permet garantir la reducció de velocitat dels vehicles, facilitar que els modes sostenibles com la bicicleta puguin circular en les dues direccions reduint així les distàncies, i conservar la major part de l’aparcament de cotxes privats (cosa que el carril bici no permet).


El “carrer bici” està basat en el fietstraat holandès, i a Sant Cugat, s’està començant a implementar en barris amb una densitat d’habitatges i flux de vehicles similars als de

Cardedeu.

El primer carrer bici del nostre municipi s’implantarà al carrer Torrent Llibre, per tal de solucionar un tram on la via ciclable queda tallada - una via que utilitzen diàriament moltes famílies de l’escola Les Aigües i famílies del Poble Sec que venen a la resta d’escoles-.


Al díptic proposem també reprendre la campanya “Al Pompeu i a la Guingueta amb bicicleta” per a que es faci un carril bici pel Carrer Pau Casals.


Properament sol·licitarem una nova reunió amb l’ajuntament de Cardedeu per reclamar tot això i més velocitat i compromís en la implementació de les mesures a favor de la mobilitat sostenible. En els darrers mesos temes pendents com la connexió de l’Institut el Sui amb el Parc Clusellas als Dominics, les obres del carrer Pinedes que posposen la la connexió amb Alfou en bicicleta, la proposta inicial de millora d’un tram del carrer Montseny, entre d’altres han estat projectes que, a l’entendre de l’entitat, no han estat prou compromesos per afavorir el canvi modal, malgrat ser fortes inversions econòmiques en alguns casos. I altres assumptes com el carrer bici al carrer Torrent Llibre o la zona de vianants al carrer Klein no acaben d’arribar mai, al contrari del que s’ha anat anunciant.


Per la Setmana de la Mobilitat Sostenible, Cardedeu Vital vam col·laborar amb un primer Bicibús cap a esdeveniments culturals (Hilàrium a Sant Hilari) i amb un acte de promoció del vehicle elèctric i compartit de Som Mobilitat.

També hen participat en aquest inici de curs en la creació d’una línia de Bicibús des de la urbanització d’Alfou cap a les escoles de Cardedeu i col·laborem en la pedalada reivindicativa “Sant Antoni-Alfou-Cardedeu” del proper 12 de novembre.

També farem arribar a l’Ajuntament una proposta d’ubicacions de nous aparcabicicletes en diferents punts del poble, feta a partir d’aportacions participatives en col·laboració amb les AFA’s de les escoles i grups de defensa de la mobilitat en bici que integren més de cent persones.


I a principis de novembre celebrarem l'assemblea anual a la cooperativa de consum agroecològic “La Fresca” i seguirem



buscant estratègies per afavorir el projecte “A Cardedeu en bici i a peu”, amb propostes com “En bici sense edat”, un projecte ja consolidat que fa passejades en tricicle per a millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones majors i les persones amb mobilitat reduïda. 



Enllaç al díptic:

https://drive.google.com/file/d/1a34FykpcHklqrrqx_fi6dkMzBq7GeDwv/view?usp=sharing


No hay comentarios:

Publicar un comentario